top of page
DSC_0090 portugal 2019 dec visser kite s

Op enkele kilometer van ons huis ligt het brede strand van Foz do Arelho. Gelegen aan de monding van een uitgestrekte natuurlijke Lagoa, die verder loopt tot het historische plaatsje Óbidos.

De lagune is met een smalle doorgang verbonden met de Atlantische Oceaan en verandert continu van vorm. Er liggen prachtige wandel- en fietsroutes omheen terwijl op het water gekitesurft, gezeild en gevist kan worden. Ook is dit een plaats waar hanggliders graag de thermiek gebruiken voor lange zweeftochten. Het rustige water in de laguna is prima geschikt voor kinderen. In Foz do Arelho vind je leuke strandtentjes langs de brede boulevard waar het prima flaneren is.

Foz do Arelho

Het middeleeuwse stadje Óbidos is een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal.Binnen de stadsmuren bevindt zich een goed bewaard kasteel tussen een labyrint van smalle straatjes en charmante witte huisjes. Tussen de portieken in Manuelijnse stijl, de met bloemen versierde ramen en de kleine pleintjes, vindt je verschillende bezienswaardigheden, goede voorbeelden van de religieuze en civiele architectuur uit de gouden tijden van het stadje.

Castelo_de_%C3%83%C2%93bidos_edited.jpg

Óbidos

Met maar liefst 4 golfbanen aan de andere kant van de lagune, is Casa Alegria de ideale uitvalsbasis voor een weekje golfen. West Cliffs golf, Royal Óbidos Golf, Praia del Rei, en Guardian Bom Sucesso liggen op 25 minuutjes rijden. De eerste drie behoren tot de top 15 banen van Portugal, met als topper West Cliffs Golf op nummer 2. 

33272_1488967589.068.jpg

4 Golfbanen

Caldas da rainha.jpg

Caldas da Rainha

Calda da Rainha ontleent zijn naam aan de koningin Leonor die er, op aanraden van de bewoners een bad nam om haar reuma te verbeteren. Ze verbeterde in die mate dat ze er een kuuroord bouwde.

Het is er aangenaam winkelen en elke dag is er een markt met vers fruit en groenten op het Praça da República. Ook het Parque Dom Carlos is zeker een bezoekje waard. Caldas is ook bekend om zijn faience en de keramiek van Rafael Bordalo Pinheiro, één van Portugals bekendste kunstenaars.

IMG_20190626_194659.jpg

São Martinho

do Porto

Dit levendige badplaatsje met een ruim strand is gelegen aan een cirkelvormige baai.met kalm water en wit zand, waardoor het zeer geschikt is voor kinderen. Er zijn heel wat winkeltjes en goede restaurants.

Via een houten pad kan je naar Salir do Porto wandelen en er de bekende zandduin beklimmen die bijna 50 meter hoog boven het strand uittorent. 

Nazaré is een populaire badplaats met een langgerekt strand. Het strand en het hoger gelegen Sítio zijn verbonden met een kabeltrein. Vandaar heb je een prachtig uitzicht over de baai. Aan de andere kant van deze rots ligt Praia do Norte. Wereldberoemd bij surfers voor zijn hoge golven. Het Nazaré Canyon, een geul voor de kust, zorgt in de winter en herfst voor golven tot wel 25 m. hoog. Daardoor zijn hier al heel wat surf records gevestigd. 

XXL_wave_nazaré.jpg

Nazaré

Batalha is een erg cultuur georiënteerde stad. Het prachtige klooster dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat is een van de populairste trekpleisters van Batalha. Het is ook een van de grootste meesterwerken van de gotische bouwstijl ter wereld. In 1388 is men met de bouw van het klooster begonnen. Het klooster werd gebouwd in opdracht van Joao I ter herinnering aan de overwinning op de Spanjaarden na de veldslag van Aljubarrota in 1385.Het duurde enkele eeuwen voordat het complex bijna af was.

Batalha klooster.jpg

Batalha

Lisboa_PraçadoComércio.jpg

Lisboa

Volgens de legende is Lissabon gesticht door de Griekse held Odysseus 

tijdens zijn lange tocht naar huis, de Odyssee. Op een klein uurtje rijden van ons huis is Lissabon een absolute aanrader. In deze meest westelijke hoofdstad van Europa, gelegen aan de Taag, is het heerlijk flaneren in de gezellige straatjes en de brede boulevards.  Het is moeilijk kiezen tussen de vele bezienswaardigheden en parken. Het Mosteiro dos Jerónimos en het Praça do Comércio stralen de grootsheid van weleer uit. Maar ook het nieuwe gedeelte, met het Parque das Nações en het Oceanarium, een van de grootste aquaria ter wereld, zijn prachtig.

bottom of page